Hogy miért Puncs ... ... mert lehet krémes, hideg nyalánkság vagy fűszeres, illatos, forró izgalom. Mert selymes, Bordós-pinkes. Szerintem már a szó is gyönyörű: PUNCS. Bársonyos és érzéki. Egyszóval igazán Nőcis. ... és miért Madlen ... mert a sütőből terjengő édes illat, melegen ölelte át a lakást.
2010. január 3., vasárnap
Túró mézzel és datolyával
Egy kis vasárnap délutáni szösszenet. Délelőtt még Mautner Zsófi gyönyörű könyvét forgattam, s kaptam tőle csoda ihletet, egy kis arabos, keleties ízhez. Gondoltam a mai desszertem ennek fényében készül el.
Csak kevés lett :-(
250 g túró
1 zöldcitrom reszelt héja, felének a leve
csipet fahéj
4 ek méz
20 szem datolya.
Ez a mennyiség 4 adaghoz lenne elegendő, de a kép érdekében csak 2 tálkába tálaltam és mivel nagyon gyorsan elfogyott, szerintem ez 2 adaghoz elég csak ...
A túrót először krémesítjük. Ezt lehet turmixgépben csinálni, vagy botmixerrel pépesíteni. Az összetört túrót a reszelt lime héjjal, a levével, a fahéjjal összekeverjük. A datolyákat / kihagyva 5-6 szemet /kimagozzuk, apróra vágjuk, majd azt is belekeverjük. Kis tálkákba adagoljuk és meglocsoljuk mézzel, majd díszítjük a megmaradt datolyával. Isteni csemege !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése