2010. január 6., szerda

Kókuszos-ribizlis reform muffin


Hát ugye, a muffinok nem igényelnek kis novellát , mivel szerintem ez az első desszertek, sütemények egyike, amit megcsinálunk a konyhánkban. Elképesztően sok recept, szakácskönyv, ízesítési mód közül választhat az ember jánya, hogy potom 10 percnyi "kimerítő" konyhai munka , és recepttől függően még kb 20 perc sütő előtti rejtvényfejtés után mosolyogva majszolgassa friss muffinját.
Már egy ideje nem aggódom azért, hogy miért nem lesz olyan omlós és puha, mint amilyeneket London kis kávézói kínálnak / bár egyszer úgyis rájövök /, ezért most próbálkozom a tönkölybúzaliszttel. No meg azért, mert szeretnénk egészségesen élni, de az édesség az kell boldogsághoz.
Nekem ez a muffin volt az első, amit készítettem, azt hiszem úgy 5 évvel ezelőtt, amikor a frissen megvásárolt 8. kerületi kis garzonomba költöztem. Talán azóta sem sikerült olyan jól, na persze lehet azért, mert még mindig a londoni kis kávézó muffinjára akar hasonlítani:-) Bár a garzon még meg van, az első muffin is, mint én már elköltöztünk, megváltoztunk, házasodtunk, majd elváltunk, meghíztunk, lefogytunk, reformálódtunk.


12 darabhoz :
-kis joghurtos pohár a mérőedénykénk -
2 kis pohár joghurt / piros gyümölcsös is remek /
1 tojás
2 pohár barna cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 pohár olaj
1/2 pohár mirelit ribizli
4 pohár tönkölyliszt
1 cs sütőpor
10 ek kókuszreszelék
margarin a tepsi kikenéséhez vagy papír kapszli.

Miután a joghurtokat a keverőtálba öntöttük, a poharát használjuk mérni. A tojást, a két féle cukorral a joghurthoz adjuk, kikeverjük. Ezután mehet bele az olaj, majd a ribizli, de ezt már
nem szabad erőteljesen keverni, inkább csak beleforgatni. Végezetül belekeverünk 10 ek kókuszreszeléket.
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk. Egy közepes muffin formát kikenünk margarinnal vagy kibéleljük papírkosárkával. A masszát a formák kétharmadáig töltjük, majd a tetejére is szórunk kókuszreszeléket.
Előmelegített sütőbe 165°on / gázsütőben 180 / kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd rácsra helyezzük a süteményt és hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...