2010. január 17., vasárnap

Gesztenyés palacsintatésztában sült gyümölcsnyárs

Az adventi OTTHON magazinban találtam egy pár édesség receptet, amit szeretnék kipróbálni, köztük ez volt az egyik. Őszintén megmondom, kicsit csalódás, mert egyáltalán nem lehet érezni benne a gesztenyét, tehát sima palacsintatésztából készült bunda is jó lett volna a gyümölcsöknek. Még kisérletezem majd a tésztával, mert valami markánsabb ízzel, jó kis vasárnapi desszert tud lenni.
Még egy tanulsága van a próbálkozásnak : kiwi nem jó a nyársba :-) sajna almán kívül csak az volt itthon, de legalább már ezt is tudom. Banánnal viszont...
Így :
1 alma
1 kiwi
2 tojás
15 dkg teljeskiörlésű liszt
10 dkg gesztenyemassza
1 dl tej
kevés olaj
csipet só, méz
Gyümölcsöket megmosom, hámozom, felkockázom. Nagyon jó bele az alma, körte, banán. A kockákat nyársra húzom. Nekem, sajna csak a hurkapálcika jellegű nyársam volt itthon, de jobb hozzá a bambusz nyárs.
Palacsinta tésztát készítek, kicsit sűrűbbre hagyom, mert ugye rá kell tapadjon a gyümölcsre. Hozzá morzsolom a gesztenye masszát. Belemártogatom a nyársakat, majd olívaolajon kisütöm őket.
Csokoládé öntettel kínálom. Magas kakaó tartalmú csokoládét margarinnal megolvasztok, pici tejszínnel, rummal megforralom. Ennyike...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...